Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/Προκαλούν Προβλήματα Ακοής Τα Μp3 Και Τα Κινητά Τηλέφωνα?

Προκαλούν Προβλήματα Ακοής Τα Μp3 Και Τα Κινητά Τηλέφωνα?

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
Προκαλούν Προβλήματα Ακοής Τα Μp3 Και Τα Κινητά Τηλέφωνα?

 

Η μακροχρόνια έκθεση σε υψηλά επίπεδα θορύβου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ακοής. Τα άτομα που επιλέγουν να ακούσουν μουσική δεν την αντιμετωπίζουν ως θόρυβο και δε θεωρούν ότι είναι δυνατόν να αποτελέσει παράγοντα που να οδηγήσει σε απώλεια ακοής.

 Η τεχνολογία στις μέρες μας επιτρέπει σε παιδιά και εφήβους ιδιαίτερα, να έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε καθημερινή ακρόαση μουσικής. Επιπλέον τα νέα φορητά συστήματα MP3 όπως και τα κινητά τηλέφωνα διατηρούν τα χαρακτηριστικά της μουσικής χωρίς να τα παραμορφώνουν όσο και αν αυξηθεί η ένταση με αποτέλεσμα να δημιουργούν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ακοή.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η ακρόαση μουσικής μέσων φορητών συστημάτων σε χώρους με ήδη διάχυτο θόρυβο, όπως είναι λεωφορεία, τραίνα κ.α. Η ύπαρξη θορύβου από πολλές πηγές αναγκάζει το άτομο να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ένταση της μουσικής προκειμένου να καλύψει τον υπόλοιπο θόρυβο και να απολαύσει το αγαπημένο του κομμάτι. Με τον τρόπο αυτό είναι πιθανότερο να εκτίθεται το άτομο σε πιο δυνατές εντάσεις και να αυξάνει τον κίνδυνο προσωρινής αρχικά και μόνιμης στη συνέχεια απώλειας της ακοής.

Πάντα να κρατάτε την ένταση των mp3 players και του κινητού σας, χαμηλά. Τα σύγχρονα κινητά ενημερώνουν για το όριο ασφαλείας της έντασης του ήχου.

Προσπαθήστε να μην το ξεπερνάτε λοιπόν!

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical