Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/Η Βαρηκοΐα Και Τα Προβλήματα Που Δημιουργεί

Η Βαρηκοΐα Και Τα Προβλήματα Που Δημιουργεί

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017
Η Βαρηκοΐα Και Τα Προβλήματα Που Δημιουργεί

Η απώλεια ακοής και η βαρηκοΐα μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητα της ζωή σας και να δημιουργήσει προβλήματα σε εσας και στον οικογενειακό περιγυρό σας

Η ζωή για ένα βαρήκοο άτομο είναι πολύ δύσκολη, τόσο για το ίδιο όσο και για τα μέλη της οικογένειας του. Ένα άτομο με απώλεια ακοής καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια για να ακούσει και να επικοινωνήσει με τους γύρω του. Αύτη η προσπάθεια όμως του προκαλεί άγχος, κούραση, αυξημένη αρτηριακή πίεση και πονοκέφαλο. Επίσης, αναπτύσσονται αισθήματα αμηχανίας και ντροπής, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την αυτοεκτίμηση του, καθώς και την κοινωνική του ζωή, αφού απομονώνεται και μπορεί να οδηγηθεί σε κατάθλιψη.

Επιπλέον, ένα βαρήκοο άτομο μπορεί άθελα του να προκαλέσει προβλήματα, βάζοντας δυνατά την ένταση της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου τη στιγμή που κάποιος από την οικογένεια του κοιμάται.

Η σωστή αντιμετώπιση της απώλειας ακοής είναι η έγκυρη και η έγκαιρη διάγνωση. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να αλλάξει όχι μόνο η ζωή ενός βαρήκοου ατόμου αλλά και της οικογένειας του προσφέροντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical