Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/Η Bαρηκοΐα Δεν είναι Ταμπού | Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Η Bαρηκοΐα Δεν είναι Ταμπού | Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017
Η Bαρηκοΐα Δεν είναι Ταμπού | Ρόμπερτ Ρέντφορντ

 

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ξεπέρασε το ταμπού της βαρηκοΐας.Γεννημένος στις 13 Αυγούστου 1936 είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός και έχει κερδίσει δύο βραβεία Όσκαρ.

Ο εξαιρετικός ηθοποιός Ρόμπερτ Ρέντφορντ είναι 81 χρονών και πάσχει από απώλεια ακοής. Έχασε το 60% της ακοής του στο αριστερό αυτί μετά από γυρίσματα σκηνών για την ταινία ΄΄All Is Lost΄΄ το 2013, όπου ο χαρακτήρας του ασχολείται με τον άγριο καιρό ενώ ταξιδεύει μόνος στον Ινδικό Ωκεανό.

Κατά τη μαγνητοσκόπηση της κλιματικής καταιγίδας, τα μέλη του πληρώματος χρησιμοποίησαν πυροσβεστικούς σωλήνες για προσομοιώσουν τα κυματιστά κύματα. Ο ηθοποιός χτυπήθηκε επανειλημμένα στο κεφάλι με ισχυρά ρεύματα νερού, προκαλώντας μια λοίμωξη του αυτιού που είχε ως αποτέλεσμα σημαντική απώλεια ακοής.

Ο Ρέντφορντ είπε στην εφημερίδα Τhe Salt Lake Tribune: Πήγα σε έναν άνθρωπο για να εξετάσω την ακοή μου στη Γιούτα και είπε: ΄΄ Έχετε χάσει ένα σημαντικό μέρος της ακοή σας.΄΄ Ρώτησα ΄΄Θα το πάρω πίσω;΄΄ Είπε: ΄΄ Όχι΄΄. Για αυτό το λόγο ο Ρέντφορντ προτρέπει όλους τους νέους ηθοποιούς να προστατεύουν την ακοής τους όταν δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Η βαρηκοΐα δεν είναι ταμπού. Αρκετοί διάσημοι και πετυχημένοι άνθρωποι που πάσχουν από απώλεια ακοής έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να ζήσουν το όνειρο τους.

Αν κάποιος απο το οικογενειακό σας περιβάλλον αντιμετωπίζει δυσκολίες με την ακοή του, μην διστάσετε να κάνετε κάτι γ'ιαυτό. Επισκεφθείτε μας στο νέο μας, υπερσύγχρονο κέντρο ακοής στην Μεγάλου Αλεξάνδρου 21, στη Λάρισα, ή καλέστε μας στο 2410-250230 τώρα.

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical