Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/Παιδική Βαρηκοΐα και Σχολείο

Παιδική Βαρηκοΐα και Σχολείο

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018
Παιδική Βαρηκοΐα και Σχολείο
Τα προβλήματα ακοής στον άνθρωπο αναπτύσσονται πολλές φορές από την προσχολική ηλικία ακόμα και κατά τη διάρκεια του τοκετού ή της εγκυμοσύνης. Γι’ αυτό το λόγο οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μπορέσουν να παρατηρήσουν τα σημάδια που μαρτυρούν ότι το παιδί τους έχει κάποια δυσκολία στη ακοή τους . Τι κάνουμε όμως αν η βαρηκοΐα χτυπήσει την πόρτα του παιδιού μας όταν βρίσκεται στην σχολική ηλικία;

 

Στην ευαίσθητη αυτή ηλικία που το κάθε παιδί αναπτύσσει τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και άλλες δεξιότητες, ένα τέτοιο πρόβλημα θα μπορούσε να το κρατήσει πίσω. Κυρίως στο σχολείο υπάρχουν αρκετά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τόσο στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών όσο και στην ανάπτυξη των μαθησιακών τους δεξιοτήτων. Μερικά από αυτά τα προβλήματα είναι:

•Προβλήματα στην ανάπτυξη της ομιλίας τους και κατ’επέκταση στην επικοινωνία με τους συμμαθητές αλλά και τους δασκάλους τους.
•Δυσκολία στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους.
•Αισθάνονται διαφορετικά κι αυτό τα κάνει πολλές φορές ντροπαλά, μοναχικά και αντιδραστικά.
•Συχνά τα βαρήκοα παιδιά γίνονται θύματα bullying κι αυτό τους προκαλεί σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές και δυσαρέσκεια για το σχολείο.
•Γενικότερα προβλήματα στην μετέπειτα εξέλιξή τους.

Το πρόβλημα αυτό χρήζει σωστής αντιμετώπισης τόσο από την πλευρά των γονιών όσο κι από αυτή των δασκάλων. Σημαντικό παράγοντα τόσο στην ψυχολογία όσο και στην αντιμετώπιση, ειδικότερα στη διάρκεια της διαδικασίας της αποκατάστασης της ακοής του παιδιού, αποτελεί η υποστήριξη από τους γονείς .Οι γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνουν και να εμπνέουν το παιδί τους ώστε αυτό να μην αισθάνεται σε καμία περίπτωση μειονεκτικά. Με την βοήθεια του ΩΡΛ, του ακοοπροθετιστή και του λογοθεραπευτή η ακοή μπορεί να αποκατασταθεί σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα και το παιδί να ζει χωρίς κανέναν περιορισμό.

Η έγκυρη διάγνωση του προβλήματος και η σωστή αντιμετώπιση του, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την λύση του.

Στην earmedical μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί σας ώστε να ζει μια ζωή όπως κάθε άλλο παιδί της ηλικίας του. Η εφαρμογή ειδικού προγράμματος αποκατάστασης και ειδικών ακουστικών βαρηκοΐας σε συνδυασμό με την επιστημονική μέθοδο που εφαρμόζουμε, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical