Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/Ο Phil Collins τερματίζει την καριέρα του λόγω απώλειας ακοής και άλλων θεμάτων υγείας!

Ο Phil Collins τερματίζει την καριέρα του λόγω απώλειας ακοής και άλλων θεμάτων υγείας!

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019
Ο Phil Collins τερματίζει την καριέρα του λόγω απώλειας ακοής και άλλων θεμάτων υγείας!
Ένας από τους καλύτερους μουσικούς της μουσικής επιχείρησης καλείται να παραιτηθεί. Ο τραγουδιστής και θρύλος της μουσικής Phil Collins ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει τη μουσική σκηνή λόγω της υγείας του, ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι η ακοή του έχει μειωθεί με την πάροδο των ετών. Μεταξύ άλλων παθήσεων, η απώλεια ακοής του Collins είναι αρκετά σοβαρή ώστε να επηρεάσει την ικανότητα του να ερμηνεύει. Αυτή είναι μια σοβαρή απώλεια για τους λάτρεις της μουσικής, καθώς και για τον ίδιο το μουσικό.

 

Τι προκάλεσε την απώλεια ακοής του Collins;

Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αξίζει πολύ προσοχή. Μια από τις πιο κοινές αιτίες της απώλειας ακοής ως μια ηλικία οφείλεται σε χρόνια έκθεση σε θόρυβο. Με τον Collins στη μουσική βιομηχανία και έχοντας πραγματοποιήσει χιλιάδες συναυλίες, είναι εύκολο να δούμε πως τα αυτιά του έχουν ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Το επίπεδο θορύβου σε πολλές συναυλίες μπορεί να αφήσει τους συμμετέχοντες και τους καλλιτέχνες με προσωρινή απώλεια ακοής. Όταν αυτό το επίπεδο έκθεσης επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ για μια περίοδο ετών, η βλάβη στο εσωτερικό του αυτιού μπορεί να γίνει μόνιμη. Ο Collins βρισκόταν στην μουσική βιομηχανία για περισσότερα από 40 χρόνια οπότε είναι λογικό η ακοή του θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί τόσο τραγικά.

Πόσο πολύς είναι ο << πολύς θόρυβος>>;

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας η απώλεια ακοής που είναι αποτέλεσμα της συνεχούς έκθεσης στο θόρυβο ονομάζεται ΄΄ Απώλεια ακοής που προκαλείται από το θόρυβο ΄΄ . Αυτός ο τύπος απώλειας ακοής συνδέεται με τη χρόνια έκθεση στον θόρυβο η οποία μετράται ως μεγαλύτερη από 75 ντεσιμπέλ. Τα ντεσιμπέλ είναι ένας τρόπος μέτρησης του πόσο δυνατός ή απαλός είναι ένας ήχος. Δεδομένου ότι οι ήχοι δημιουργούνται μεταβάλλοντας τα κύματα του αέρα, τα ντεσιμπέλ μπορούν να μετρηθούν δείχνοντας την ένταση του ήχου καθώς ταξιδεύει στον αέρα.
Για να κατανοήσετε την ένταση του ήχου και τη μέτρηση των ηχητικών δονήσεων ή των ντεσιμπέλ, σκεφτείτε αυτό. Ο ήχος που παράγεται από ένα ψυγείο είναι περίπου 45 ντεσιμπέλ. Η κυκλοφορία της πόλης μπορεί να φτάσει τα 85 ντεσιμπέλ και οι μουσικές συναυλίες μπορούν να φτάσουν πάνω από 100 ντεσιμπέλ. Η κανονική συζήτηση γίνεται περίπου στα 60 ντεσιμπέλ. Η επαγόμενη από το θόρυβο απώλεια ακοής μπορεί να εμφανιστεί με χρόνια έκθεση σε θόρυβο που μετρά πάνω από 75 ντεσιμπέλ.

Πώς μπορώ να προστατεύσω τα αυτιά μου από την έκθεση στο θόρυβο;

Ο ευκολότερος τρόπος για να προστατέψετε την ακοή σας και να αποφύγετε τη μόνιμη βλάβη στα αυτιά σας είναι να αποφύγετε την έκθεση σε δυνατούς θορύβους. Αν και αυτό είναι αδύνατο, ειδικά αν εργάζεστε σε μια περιοχή γεμάτη θόρυβο, η εύρεση τρόπων για τη μείωση της έκθεσης στο θόρυβο είναι απαραίτητη. Φορώντας ωτοασπίδες ή προστατευτικά αυτιών είναι καλά παραδείγματα για το πώς να σταματήσετε ή να μειώσετε την ένταση του ήχου που μπορεί να βλάψει τα αυτιά.

Ποιο είναι το μέλλον του Phil Collins;

Το μέλλον του Phil Collins εξακολουθεί να είναι αβέβαιο. Με το ποσοστό της βλάβης που έχουν υποστεί τα αυτιά του, είναι απίθανο να ανακτηθεί οποιοδήποτε ποσοστό της ακοής που έχει χάσει. Τώρα βασίζεται σε βοηθήματα ακοής. Τα άλλα προβλήματα υγείας επηρεάζουν την ικανότητα του να κρατάει τις μπαγκέτες των ντραμς, ενώ υπάρχει η αίσθηση από τους γιατρούς του ότι δε θα είναι ικανός να αποδώσει με την ίδια δεξιότητα όπως παλιά.

Πηγές: healthyhearing.com

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical