Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021
ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

Η ακοή είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο για τη ζωή μας και για την καθημερινότητα μας. Είναι υποχρέωση μας εφόσον την έχουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, να τη φροντίζουμε ώστε να μην υποστεί βλάβες ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να για όσο το δυνατόν λιγότερες βλάβες.

 

Στη σύγχρονη κοινωνία και στο γεμάτο έντονους θορύβους περιβάλλον που ζούμε είναι λογικό η ακοή μας να εκτίθεται καθημερινά και σε βάθος χρόνου να απειλείται. Είναι απαραίτητο λοιπόν να εξετάζουμε την υγεία της ακοής μας όπως εξετάζουμε γενικά την υγεία και των υπόλοιπων οργάνων πάνω μας.

Πολύ συχνά γεννιέται η απορία για το πότε κάποιος θα πρέπει να φορέσει ακουστικά βαρηκοϊας και γενικά αν τελικά τα ακουστικά βαρηκοϊας προσφέρουν κάποια βοήθεια στους βαρήκοους φίλους μας. Όπως για όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και για τα ακουστικά βαρηκοϊας υπάρχουν ορισμένοι μύθοι. Πάμε λοιπόν να δούμε τους πιο συχνούς μύθους που ακούμε γύρω από τα ακουστικά βαρηκοϊας:

1) Τα ακουστικά βαρηκοϊας είναι μόνο για ηλικιωμένους: 

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους είναι ότι τα ακουστικά βαρηκοϊας είναι μόνο για ηλικιωμένους ανθρώπους. Αυτό φυσικά όπως καταλαβαίνουμε δεν ισχύει αφού η βαρηκοϊα μπορεί να χτυπήσει την πόρτα και σε νεαρά άτομα και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που γεννιούνται με κάποια απώλεια ακοής. Επομένως βλέπουμε ακόμα και μικρά παιδάκια νηπιακής ηλικίας να φοράνε ακουστικά βαρηκοϊας. Οπότε τα ακουστικά βαρηκοϊας δεν είναι μόνο για τους ηλικιωμένους.

2) Τα ακουστικά βαρηκοϊας είναι μόνο για ανθρώπους με μεγάλη βαρηκοϊα:

Ακόμη ένας μύθος που ακούμε επίσης πολύ συχνά είναι ότι πρέπει να φοράνε ακουστικά βαρηκοϊας μόνο άνθρωποι που έχουν μεγάλη βαρηκοϊα. Φυσικά αυτό είναι απλά ένας μύθος αφού όλοι γνωρίζουμε πως όποιο προβλημα και αν υπάρχει πρέπει να το προλαβαίνουμε στην αρχή για να υπάρχουν μεγαλύτερα αποτελέσματα και σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Επομένως ακουστικά βαρηκοϊας μπορεί να φορέσει και ένας άνθρωπος που η βαρηκοϊα του είναι  σε μεσαίο στάδιο γιατί φορώντας τα ακουστικά δεν θα αφήσουμε το πρόβλημα ακοής να αυξηθεί και ταυτόχρονα βοηθάμε τον άνθρωπο να μην δυσκολεύεται στην καθημερινότητα του. 

3) Χρειαζόμαστε ένα ακουστικό βαρηκοϊας:

Συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως φορώντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοϊας το πρόβλημα λύθηκε. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο εγκέφαλος μας συνδέεται και με τα δύο αυτιά μας, επομένως για να βοηθήσουμε σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό τον εαυτό μας εφόσον το χρειαζόμαστε είναι καλύτερα να επιλέγουμε δύο ακουστικά βαρηκοϊας γιατί έτσι θα καταλαβαίνουμε ακριβώς από που έρχεται ο ήχος και φυσικά θα αποτρέπουμε να ακούμε αλλοιωμένους ήχους και θα αποφεύγουμε πιθανή σύγχυση του εγκεφάλου. 

4) Δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα:

Καταλαβαίνουμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι και σαφώς τα χρήματα δεν περισσεύουν σχεδόν σε κανέναν. Όμως η αγορά ακουστικών βαρηκοϊας εφόσον κρίνεται απαραίτητη είναι μία επένδυση και μία σημαντική βοήθεια για την ακοή σας. Αφού τα ακουστικά βαρηκοϊας δεν θα σας αφήσουν πίσω σε τίποτα στη ζωή σας. Επίσης ο ακοοπροθετιστής σας μπορεί να σας δώσει πολλές επιλογές ακουστικών ανάλογα με το χρηματικό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε. 

5) Τα μικρότερα ακουστικά είναι πιο εξελιγμένα και ακριβότερα:

Αυτός είναι άλλος ένας μύθος που τον υποστηρίζουν πολλοί άνθρωποι, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι τα πιο μικρά ακουστικά βαρηκοϊας εφαρμόζονται συνήθως σε ανθρώπους που η βαρηκοϊα δεν είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ενώ τα ακουστικά που εφαρμόζονται πίσω από το αυτί συνήθως τα επιλέγουμε για ευκολότερη χρήση και σε μεγαλύτερες βαρηκοϊες. 

Αφού αναλύσαμε λοιπόν τους πιο συχνούς μύθους που ακούγονται γύρω από τα ακουστικά βαρηκοϊας ελπίζουμε να σας μεταδώσαμε την αξία και το πόσο σημαντικά και χρήσιμα είναι τα ακουστικά βαρηκοϊας για τους φίλους μας που αντιμετωπίζουν πιθανότατα κάποιο πρόβλημα ακοής. Μεγάλης σημασίας είναι η ποιότητα ζωής που θα σας προσφέρουν καθώς δεν θα αλλάξει σχεδόν τίποτα στις καθημερινές σας συνήθειες. Στην EARMEDICAL κάνουμε ότι μπορούμε για να σας προσφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαστε πάντα εκεί για εσάς από την πρώτη κιόλας στιγμή σ' αυτό το καινούργιο και ίσως άγνωστο κομμάτι που ενδεχομένως μπαίνει στη ζωή σας. 

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical