Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021
5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

Η απώλεια ακοής είναι κάτι το οποίο δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας αντιθέτως είναι ένα θέμα που αφορά όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τη βαρηκοϊα. Κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν απώλεια ακοής εκ γενετής, άλλοι πάλι που αποκτούν απώλεια ακοής στην πορεία της ζωής τους, είτε από τον τρόπο ζωής, είτε από την εργασία τους που μπορεί να εκτίθονται συνέχεια σε έντονους θορύβους είτε από κάποιο ατύχημα. Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τη βαρηκοϊα λόγω ηλικίας όπως για παράδειγμα συμβαίνει και με τα μάτια μας , που βγαίνουν κάποια προβλήματα με το πέρασμα των χρόνων έτσι συμβαίνει και με τα αυτιά μας. 

 

Όποιος και να είναι ο λόγος που κάποιος αντιμετωπίζει προβλήματα με την ακοή του το σημαντικότερο απ' όλα είναι να το αποδεχτεί και να κάνει κάτι για να βοηθήσει τον εαυτό του το συντομότερο. Γιατί όπως όλα έτσι και η βαρηκοϊα όσο πιο γρήγορα κάνουμε κάτι για να την αντιμετωπίσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα δούμε αποτέλεσμα και θα το προλάβουμε στην αρχή. Έτσι λοιπόν μόλις δείτε τα πρώτα σημάδια το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό και έπειτα έναν ειδικό ( ακοολόγο - ακοοπροθετιστή ) για να σας προτείνει τα κατάλληλα ακουστικά βαρηκοϊας που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα σας και θα σας χαρίσουν ποιότητα ζωής. 

Όπως καταλαβαίνουμε υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φορέσουμε ακουστικά βαρηκοϊας αν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα με την ακοή μας. Πάμε λοιπόν να αναφέρουμε μερικούς από αυτούς τους λόγους:

1) Καταλαβαίνετε αυτά που λένε οι άλλοι: 

Μέχρι τώρα συνηθίζατε να ζητάτε από τους άλλους να επαναλάβουν αυτά που σας είπαν; Από τη στιγμή που θα εφαρμόσετε τα ακουστικά βαρηκοϊας αυτή η συνήθεια θα σταματήσει καθώς θα μπορείτε να ακούτε κατευθείαν τι σας λένε χωρίς να δυσκολεύεστε. Έτσι λοιπόν η συζήτηση με τους άλλους θα είναι απολαυστική χωρίς να χάνετε κάποιο μέρος της και χωρίς φυσικά να κουράζετε και τους γύρω σας. 

2) Συμμετέχετε σε συζητήσεις πολλών ατόμων:

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κάποια απώλεια ακοής όταν βρίσκονται σε ένα θορυβώδες περιβάλλον με πολύ κόσμο τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα, αφού δεν τους είναι εύκολο να εστιάσουν στις φωνές που θέλουν να ακούσουν και να επικοινωνήσουν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν με ευκολία να συμμετέχουν σε μία συζήτηση πολλών ατόμων σε ένα θορυβώδες περιβάλλον. Τα ακουστικά βαρηκοϊας λοιπόν βοηθάνε τους ανθρώπους να επικοινωνούν με πολλά άτομα σε ένα περιβάλλον με πολλούς ήχους χωρίς να αγχώνονται και να δυσκολεύονται. 

3) Κερδίστε ξανά την αυτοπεποίθηση σας:

Γνωρίζουμε πως δεν είναι εύκολο κάποιος να αποδεχτεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ακοή του, και όταν αυτό συμβαίνει η ψυχολογία του ανθρώπου πέφτει με αποτέλεσμα να χάνει την αυτοπεποίθηση του και να κλείνεται στον εαυτό του και να αποφεύγει κοινωνικές συναναστροφές με άλλους ανθρώπους. Με την εφαρμογή των ακουστικών θα βάλετε ένα τέλος σ' όλο αυτό γιατί πολύ απλά θα ακούτε ξανά τους άλλους χωρίς να κουράζεστε. 

4) Είναι θέμα υγείας η βαρηκοϊα : 

Το κυριότερο απ'όλα η βαρηκοϊα είναι ένα θέμα υγείας που αφορά τα αυτιά σας. Όσο την έχετε και δεν κάνετε κάτι για να την αντιμετωπίσετε, τόσο εκείνη θα μεγαλώνει και μπορεί να οδηγήσει με το πέρασμα των χρόνων και στην πλήρη κώφωση. Οπότε τα ακουστικά βαρηκοϊας βοηθάνε και την ακοή σας αλλά και το μυαλό σας. 

5) Αποκτάτε ποιότητα ζωής:

Το γεγονός ότι έχετε χάσει ένα μέρος της ακοής σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσετε και την ποιότητα ζωής σας και να αλλάξετε τις συνήθειες που είχατε στη ζωή σας. Γι' αυτό επιλέξτε τα κατάλληλα ακουστικά βαρηκοϊας για εσάς και μην αλλάζετε την καθημερινότητα σας, τη ζωή σας. 

Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που φόρεσε ακουστικά βαρηκοϊας είπε πως δεν άλλαξαν και πολλά στη ζωή τους μετά την απώλεια ακοής και συνέχισαν τη ζωή τους κανονικά από τη μέρα εφαρμογής των ακουστικών βαρηκοϊας τους. Όλοι μπορούσαν ξανά να συμμετέχουν σε συζητήσεις και σίγουρα όλοι πήραν πίσω τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Στην EARMEDICAL θα βρείτε ακουστικά υψηλής ποιότητας που προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερο και πιο φυσικό ήχο. Εκτός όμως από τα ακουστικά θα βρείτε εξειδικευμένο προσωπικό που θα είναι δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε. 

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical