Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/Τι είναι το ροχαλητό και πως επηρεάζει τις προσωπικές σχέσεις;

Τι είναι το ροχαλητό και πως επηρεάζει τις προσωπικές σχέσεις;

Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021
Τι είναι το ροχαλητό και πως επηρεάζει τις προσωπικές σχέσεις;

Ο ύπνος είναι κάτι πολύτιμο για τον οργανισμό ενός ανθρώπου, αφού ο καλός ύπνος είναι το εισιτήριο για μία όμορφη και δημιουργική ημέρα, γεμάτη ενέργεια και ζωντάνια. Όλοι θα πρέπει να προσπαθούμε για τον καλύτερο δυνατό ύπνο. Πολλές φορές όμως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορεί να εμποδίσουν την ποιότητα του ύπνου σας. Ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι και το ροχαλητό.

 

Το ροχαλητό είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι καθημερινά προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν. Όσο και να μην το καταλαβαίνει κάποιος εκείνη την ώρα το ροχαλητό κουράζει όχι μόνο τον άνθρωπο που πιθανόν να κοιμάται στην άλλη πλευρά του κρεβατιού αλλά κουράζει και τον ίδιο τον άνθρωπο που ροχαλίζει γιατί ο ύπνος του δεν είναι υγιής και σίγουρα πίσω από το ροχαλητό θα υπάρχει κάποια αιτία που το προκαλεί. Επομένως όταν κάποιος ροχαλίζει αυτόματα καταλαβαίνουμε πως ο ύπνος του δεν μπορεί να είναι και πολύ ποιοτικός. 

Τι είναι το ροχαλητό;

Το ροχαλητό είναι ουσιαστικά η θορυβώδης αναπνοή που παράγεται από διάφορες ταλαντώσεις στους ιστούς της αναπνευστικής οδού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικής απόφραξης της αναπνευστικής οδού. Έρευνες που γίνονται κατά καιρούς έχουν δείξει πως η ένταση του ροχαλητού μπορεί να φτάσει και στα 80 DB ( ντεσιμπέλ), η οποία είναι αρκετά μεγάλη. Επίσης έχει παρατηρηθεί πως το ροχαλητό μειώνεται όταν ξεκινάει κάποιο όνειρο και είναι λίγο πιο συχνό στους άντρες απ' ότι στις γυναίκες. 

Ροχαλητό και προσωπικές σχέσεις:

Όπως έχουν ομολογήσει πολλά ζευγάρια ένα μεγάλο αγκάθι σε μία σχέση μπορεί να είναι το ροχαλητό. Δεν είναι λίγες οι ιστορίες που έχουμε ακούσει για ζευγάρια που διανύουν μία σχέση ή ίσως έναν γάμο και κοιμούνται χωριστά εξαιτίας του ροχαλητού του συντρόφου τους. 

Επίσης πολλές φορές το ροχαλητό μπορεί να φέρει σε σύγκρουση τους συντρόφους, καθώς ο ένας από τους δύο χάνει συχνά τον ύπνο του και αυτή είναι η αιτία για καβγά και πολλές φορές αιτία χωρισμού. Επομένως είναι πολύ σημαντικό όταν υπάρχει κάποιο θέμα με το ροχαλητό να γίνεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Καλό θα είναι ο άνθρωπος ο οποίος ροχαλίζει να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για να βρει την αιτία που του προκαλεί το ροχαλητό πρώτα απ' όλα για την υγεία του αλλά και έπειτα για να κάνει μία προσπάθεια και να απαλλάξει τον ή την σύντροφο του από την αϋπνία. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η προσπάθεια από την πλευρά του συντρόφου που θα πρέπει να είναι υπομονετικός και σαφώς να ψάξει κι εκείνος κάποια λύση για να μην ακούει το ροχαλητό του ή της συντρόφου. 

Η πιο εύκολη λύση λοιπόν είναι η χρήση ωτοασπίδων που θα μαλακώσουν και θα μειώσουν ως ένα βαθμό τον θόρυβο και έτσι θα είναι πιο εύκολος ΄ύπνος ακόμα και αν κάποιος δίπλα σας ροχαλίζει. 

Στη SOUNDZ θα βρείτε ωτοασπίδες ύπνου που κατασκευάζονται στα μέτρα των αυτιών του κάθε ανθρώπου κι έτσι πετυχαίνουμε την καλύτερη δυνατή απομόνωση που θα μπορούσαν να δώσουν οι ωτοασπίδες. Οι συγκεκριμένες ωτοασπίδες κατασκευάζονται από υποαλλεργική σιλικόνη και είναι αρκετά άνετες στον ύπνο. 

Μην αφήνετε τα βράδια σας να δυσκολεύουν την επόμενη σας ημέρα. Κάντε ότι μπορείτε για να απολαμβάνετε κάθε βράδυ έναν απολαυστικό και ξεκούραστο ύπνο, που θα σας γεμίζει με ενέργεια και ζωντάνια την επόμενη ημέρα. Και όσο για το ροχαλητό καλό είναι να μην το αγνοούμε γιατί πολλές φορές μπορεί να προειδοποιεί για άλλα πράγματα, πράγματα που ίσως να χρειάζονται κάποια θεραπεία ή κάποια αντιμετώπιση για να απολαμβάνετε και οι ίδιοι τον ύπνο και να μην ξυπνάτε πλέον κουρασμένοι. 

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical