Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/Πως να απενεργοποιήσετε τον εγκέφαλο σας λίγο πριν από τον ύπνο;

Πως να απενεργοποιήσετε τον εγκέφαλο σας λίγο πριν από τον ύπνο;

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021
Πως να απενεργοποιήσετε τον εγκέφαλο σας λίγο πριν από τον ύπνο;
Ο ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τους ανθρώπους, για την υγεία τους , για τη διάθεση τους αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών πραγμάτων μέσα στην καθημερινότητα τους. Συχνά τα τελευταία χρόνια το θέμα του ύπνου προβληματίζει όλο και πιο πολύ τους ανθρώπους στη σύγχρονη κοινωνία. Αυτό όμως που πραγματικά δυσκολεύει το κομμάτι του ύπνου δεν είναι άλλο από το ίδιο το μυαλό ενός ανθρώπου. Προσπαθήστε λοιπόν λίγο πριν τον ύπνο απενεργοποιήσετε τον εγκέφαλο σας.

Παρακάτω θα αναφέρουμε 8 πράγματα που αν τα ακολουθήσετε σίγουρα το μυαλό σας δεν θα καθυστερεί τον ύπνο σας , και ο ύπνος σας θα γίνει σίγουρα καλύτερος. 

1) Συνειδητοποιήστε ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος:

Αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα αφού από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε πόσο απαραίτητος είναι ο ύπνος για την υγεία μας τότε θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας. Ένας κακός ύπνος έχει αντίκτυπο στην ημέρα μας αλλά και στην υγεία μας, ακόμη και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Γι' αυτό λοιπόν το θέμα του ύπνου θα πρέπει να αρχίσει να μας απασχολεί λίγο παραπάνω και θα πρέπει να αναζητούμε τρόπους ώστε να τον κάνουμε καλύτερο. 

2) Ακολουθήστε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου :

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου. Αυτό το πρόγραμμα καλό είναι να το ακολουθούμε και τα Σαββατοκύριακα αλλά και στις διακοπές μας. Πρόγραμμα στον ύπνο μας θα πρέπει να βάζουμε γιατί έτσι με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός συνηθίζει και όταν πλησιάζει η ώρα του ύπνου στέλνει εντολή στον εγκέφαλο και μπαίνει σε διαδικασία ύπνου. Σημαντικό είναι να κρατάμε σταθερή την ώρα του ύπνου αλλά και την ώρα της αφύπνισης. 

3) Καθιερώστε μία συνήθεια πριν από τον ύπνο :

Αρκετά βοηθητική για τον ύπνο είναι η καθιέρωση μιας συνήθειας που μας χαλαρώνει λίγο πριν την ώρα του ύπνου. Αυτή η συνήθεια μπορεί να είναι ένα ζεστό ρόφημα, χαλαρωτική μουσική, ένα ντουζ ακόμη και η ανάγνωση ενός βιβλίου. Ότι και αν είναι αυτό για τον κάθε άνθρωπο καλό είναι να υπάρχει και να εφαρμόζεται καθημερινά γιατί έτσι ο εγκέφαλος και το σώμα θα προετοιμάζεται για τη διαδικασία του ύπνου. 

4) Χρησιμοποιήστε το κρεβάτι σας μόνο για τον ύπνο:

Εξίσου σημαντικό είναι να έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας το κρεβάτι με τον ύπνο. Δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να φέρνουμε τη δουλειά μας στο κρεβάτι ή να έχουμε τον υπολογιστή μας στο κρεβάτι και άλλου είδους οθόνες. Το κρεβάτι μας θα πρέπει να το κρατάμε για τον ύπνο και για πράγματα που μας χαλαρώνουν και μας ευχαριστούν. 

5) Δημιουργήστε ένα ιδανικό περιβάλλον για τον ύπνο:

Ο χώρος που θα επιλέξετε για τον ύπνο σας θα πρέπει να σας χαλαρώνει και να σας προδιαθέτει να κοιμηθείτε. Το δωμάτιο λοιπόν που κοιμόσαστε για να είναι ιδανικό για τον ύπνο, θα πρέπει να είναι ήσυχο, σκοτεινό και δροσερό. Αν η κρεβατοκάμαρα σας έχει τα παραπάνω στοιχεία τότε οι συνθήκες είναι ιδανικές για έναν ξεκούραστο ύπνο. 

6) Σκεφτείτε αυτά που σας προβληματίζουν μέσα στη μέρα:

Αφιερώστε λίγο χρόνο μέσα στη μέρα για να σκεφτείτε όλα εκείνα που σας προβληματίζουν. Λύστε λοιπόν όλα σας τα προβλήματα μέσα στη μέρα και μην αφήνετε το άγχος και τους προβληματισμούς σας να σας καταβάλλουν λίγο πριν τον ύπνο. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξαπλώνετε και να βασανίζετε το μυαλό σας με σκέψεις. Όταν συμβαίνει αυτό συνήθως το άγχος εμφανίζεται και ο ύπνος πηγαίνει περίπατο. 

7) Κάντε όμορφες σκέψεις πριν από τον ύπνο:

Οι δυσάρεστες σκέψεις απαγορεύονται πριν από τον ύπνο εκείνες όμως οι σκέψεις που είναι ευχάριστες και σας χαλαρώνουν είναι ευπρόσδεκτες. Πριν από τον ύπνο λοιπόν να φέρνετε στο μυαλό σας ότι σας κάνει να χαμογελάτε. 

8) Προσπαθήστε να βρείτε τι είναι αυτό που δυσκολεύει τον ύπνο σας:

Μπορεί να είναι οτιδήποτε από το στρώμα και τη θερμοκρασία ενός δωματίου έως και ορισμένες σκέψεις και υπερβολικό άγχος. Ότι και να είναι εντοπίστε το και διώξτε το μακριά από τον ύπνο σας. 

Δώστε βάση λοιπόν στον ύπνο σας και μην αφήνετε τίποτα να τον δυσκολεύει, γιατί αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα μας, την υγεία μας και τη ζωή μας γενικότερα. Να καταφέρουμε να ελέγξουμε τον εγκέφαλο μας είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Αξίζει να το προσπαθήσουμε , το οφείλουμε στον εαυτό μας. 

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical