Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/Ο θόρυβος και η αρνητική επίδραση που έχει στην υγεία ενός παιδιού.

Ο θόρυβος και η αρνητική επίδραση που έχει στην υγεία ενός παιδιού.

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021
Ο θόρυβος και η αρνητική επίδραση που έχει στην υγεία ενός παιδιού.

Η σύγχρονη κοινωνία μπορεί να μας παρέχει πολλές ευκολίες και ανέσεις, όμως όλη αυτή η εξέλιξη και ο εκσυγχρονισμός των πραγμάτων, δημιουργούν ένα περιβάλλον γεμάτο έντονους θορύβους που θέλοντας και μη επηρεάζουν την ακοή μας αλλά και τη συμπεριφορά μας. 

 

Η ηχορύπανση και γενικότερα οι έντονοι θόρυβοι μας επηρεάζουν όλους άμεσα στην υγεία μας, αλλά και στην καθημερινότητα μας. Ας σκεφτούμε λοιπόν εκτός από τους ενήλικες πόσες επιπτώσεις μπορούν να έχουν όλα αυτά στο ακουστικό σύστημα ενός ανήλικου παιδιού και πως όλοι αυτοί οι ανεπιθύμητοι και έντονοι θόρυβοι επηρεάζουν τη συμπεριφορά αλλά και την ψυχολογία του. 

Οι επιδράσεις των έντονων θορύβων στα παιδιά:

Όλοι οι έντονοι θόρυβοι έχουν πολλές και διαφορετικές επιδράσεις στη σωματική αλλά και ψυχική υγεία ενός παιδιού.

Όσον αφορά την ακοή:

Ο έντονος θόρυβος έχει επιδράσεις στην ακοή ενός ανθρώπου πόσο μάλλον στην ακοή ενός παιδιού. Ο θόρυβος ή ο ήχος διασχίζει μία συγκεκριμένη πορεία στον ακουστικό πόρο όπου καταλήγει στον εγκέφαλο και τότε αντιλαμβάνεται κάποιος τον ήχο ή τον θόρυβο. Δυστυχώς η συνεχόμενη έκθεση ενός παιδιού ή γενικότερα ενός ανθρώπου σε έντονους θορύβους μπορεί να προκαλέσει κάποιες επιπτώσεις στην ακοή τόσο προσωρινές όσο και μόνιμες σε βάθος χρόνου. 

Όσον αφορά τη συμπεριφορά:

Έρευνες έχουν δείξει πως οι έντονοι θόρυβοι τους οποίους έχουν κάνει πλέον κομμάτι τους οι σύγχρονες κοινωνίες δεν επηρεάζουν μόνο την ακοή των παιδιών αλλά έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν επιπτώσεις στη μετέπειτα ζωή και συμπεριφορά των παιδιών που ζουν σε θορυβώδες περιβάλλον από μικρή ηλικία. 

Πιο συγκεκριμένα στα παιδιά που ζουν σε έντονα θορυβώδες περιβάλλον έχει παρατηρηθεί έντονο άγχος στη μετέπειτα ζωή τους, καθώς επιθετική συμπεριφορά, διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα αλλά και διαταραχές στον ύπνο τους. 

Καταλαβαίνουμε πως τα πράγματα αλλάζουν και όλα γίνονται πιο σύγχρονα και αναγκαστικά οι θόρυβοι στις ζωές μας αυξάνονται ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Αξίζει όμως να ψάχνουμε να βρούμε μέρη πιο ήσυχα για την κατοικία μας ή έστω κατοικίες με καλή ηχομόνωση ώστε να κρατάμε τους ανεπιθύμητους θορύβους μακριά μας και μακριά από τα παιδιά μας. Είναι σημαντικό να προσφέρετε στα παιδιά σας, μία ήσυχη ζωή, μία ζωή χωρίς να υπάρχει άγχος στη καθημερινότητα ενός παιδιού. Μία ήσυχη παιδική ζωή μπορεί να διαμορφώσει έναν ήρεμο άνθρωπο μετά από λίγα χρόνια. Προστατέψτε όσο μπορείτε τα παιδιά σας αλλά και τους εαυτούς σας από έντονους και βλαβερούς θορύβους. 

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical