Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/Ποιες είναι οι συνέπειες της έλλειψης ύπνου;

Ποιες είναι οι συνέπειες της έλλειψης ύπνου;

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
Ποιες είναι οι συνέπειες της έλλειψης ύπνου;
Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ανεξαρτήτου ηλικίας, κάθε βράδυ κοιμάται λιγότερο απ' όσο θα έπρεπε. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως ο ύπνος είναι ανάγκη για όλους, γι' αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε να κοιμόμαστε όλοι τις ώρες που μας είναι απαραίτητες ανάλογα με την ηλικία μας. Η έλλειψη ύπνου σαφώς έχει και συνέπειες στην υγεία μας και γενικότερα στην καθημερινότητα μας, στον τρόπο που κινούμαστε, που σκεφτόμαστε και που πράττουμε.

Ποιες είναι οι συνέπειες της έλλειψης ύπνου ;

1) Επιπτώσεις στην υγεία:

Μακροχρόνια η έλλειψη ύπνου συσσωρεύεται και αυτό είναι πολύ πιθανό να έχει επιπτώσεις στην υγεία ενός ανθρώπου, αφού ο οργανισμός του δεν ξεκουράζεται όσο πρέπει και όσο χρειάζεται. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να είναι υπεύθυνη σε βάθος χρόνου για την εμφάνιση κάποιου προβλήματος υγείας. 

2) Καθημερινά χρειαζόμαστε κάποιες συγκεκριμένες ώρες ύπνου, όταν λοιπόν κοιμόμαστε συστηματικά λιγότερες ώρες, αυτό φαίνεται συνήθως στο χώρο της εργασίας μας, καθώς δεν θα είναι εύκολο να φέρουμε εις πέρας τα καθήκοντα μας αξιοπρεπώς και σίγουρα θα συμβούν και λάθη. Το ίδιο συμβαίνει και στους μαθητές ενός σχολείου, όταν διαρκώς κοιμούνται μειωμένες ώρες δεν θα είναι εύκολο να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο κι έτσι η απόδοση τους θα είναι μειωμένη. 

3) Προβλήματα συμπεριφοράς:

Η στέρηση ύπνου αυτόματα μας κάνει πιο οξύθυμους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό συμβαίνει διότι το σώμα μας και το μυαλό μας χρειάζεται περισσότερη ξεκούραση την οποία δεν του δίνουμε και όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε εχθρικοί με τους γύρω μας, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. 

4) Δυσκολία στη λήψη αποφάσεων:

Όταν δεν κοιμόμαστε τις ώρες που πρέπει ανάλογα με την ηλικία μας και σύμφωνα με την καθημερινότητα μας, το μυαλό μας δεν ξεκουράζεται και δεν μπορεί να λειτουργήσει τόσο εύκολα και γρήγορα , επομένως είναι αρκετά δύσκολο να πάρουμε αποφάσεις και είναι ακόμα πιο δύσκολο να πάρουμε σωστές αποφάσεις. 

5) Επιρροή στη διάθεση μας:

Ας σκεφτούμε πόσο όμορφα και γεμάτοι με ενέργεια ξυπνάμε μετά από έναν πραγματικά ξεκούραστο και ποιοτικό ύπνο. Η διάθεση μας είναι στα ύψη, νιώθουμε πως αγαπάμε όλο τον κόσμο και πως είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Ακριβώς το αντίθετο λοιπόν μας συμβαίνει όταν μας λείπει ο ύπνος, νιώθουμε κουρασμένοι και δεν έχουμε τη διάθεση να δούμε και να συζητήσουμε με κανέναν. Η έλλειψη ύπνου είναι γεγονός πως μας βγάζει μία εχθρική συμπεριφορά και μας προκαλεί άσχημη διάθεση. 

Είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας, το μυαλό και το σώμα μας. Ο ύπνος είναι μία ανάγκη που την έχουμε όλοι. Ο ύπνος και ακόμα περισσότερο ο ποιοτικός ύπνος πρέπει να υπάρχει στη ζωή μας, θα πρέπει να φροντίζουμε γι' αυτό και να επιδιώκουμε τον ιδανικό ύπνο. 

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical