Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/Τι είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Τι είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021
Τι είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την ακοή, για το πόσο σημαντική είναι και για το πόσο θα πρέπει να τη φροντίζουμε. Ήρθε όμως η στιγμή να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι ακριβώς είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας και πως μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την ακοή τους. 

 

Τι είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν οι άνθρωποι να φορέσουν μέσα ή πίσω από τα αυτιά τους. Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι μικρές συσκευές και όσο περνάει ο καιρός και η τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο και τα ακουστικά βαρηκοΐας γίνονται πιο εξελιγμένα αλλά και πιο μικρά, γιατί όπως είναι φυσικό σχεδόν όλοι από το ποσοστό των ανθρώπων που φορούν ακουστικά βαρηκοΐας ανεξαρτήτου ηλικίας, θέλουν τα ακουστικά τους να είναι όσο το δυνατόν πιο αθέατα. 

Από τι αποτελείται ένα ακουστικό βαρηκοΐας;

Ένα ακουστικό βαρηκοΐας αποτελείται από τρία βασικά μέρη. Αυτά είναι το μικρόφωνο, ο ενισχυτής και το ηχείο. Το ακουστικό βαρηκοΐας δέχεται ήχο μέσω του μικροφώνου, το οποίο μετατρέπει τα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρικά σήματα και τα στέλνει στον ενισχυτή. Ο ενισχυτής στην ουσία είναι αυτός που αυξάνει την ισχύ των σημάτων και στη συνέχεια τα στέλνει στο αυτί μέσω του ηχείου. 

Σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Υπάρχουν πολλά μοντέλα ακουστικών βαρηκοΐας αλλά σε ένα γενικό πλαίσιο, τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες :

1) Σε αυτά τα ακουστικά που εφαρμόζονται πίσω από το αυτί 

2) Σε αυτά τα ακουστικά που εφαρμόζονται μέσα στο αυτί. 

Η επιλογή του ακουστικού γίνεται με βάση την απώλεια ακοής που έχει ο κάθε άνθρωπος, την καθημερινότητα, τις απαιτήσεις,την ηλικία, το ιατρικό ιστορικό αλλά και τον προϋπολογισμό του κάθε ανθρώπου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές και σίγουρα ο ακοοπροθετιστής θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς. 

Πως μπορούν να βοηθήσουν  τα ακουστικά βαρηκοΐας ;

Εφόσον έχει διαγνωστεί πως υπάρχει απώλεια ακοής σε κάποιον άνθρωπο, τα ακουστικά βαρηκοΐας θα βοηθήσουν ώστε ο ασθενής να έχει καλύτερη ακοή, να αντιλαμβάνεται καλύτερα τι συμβαίνει γύρω του. Επίσης τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να βοηθήσουν και στην ομιλία ενός ανθρώπου. Ακόμη τα ακουστικά βαρηκοΐας κάνουν τους ανθρώπους να μη χάνουν την αυτοπεποίθηση τους και τους δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να ακούσουν και σε ήσυχο αλλά και σε θορυβώδες περιβάλλον. 

Μην αφήνετε τον χρόνο να περνάει χωρίς να κάνετε τίποτα. Αν πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ακοή σας το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε άμεσα έναν γιατρό κι εκείνος θα σας καθοδηγήσει. Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίζεται κάτι, τόσο πιο γρήγορα θα είναι τα αποτελέσματα. Γι' αυτό μη χάνετε χρόνο κλείστε ένα ραντεβού στην EARMEDICAL, ελάτε να ελέγξετε την ακοή σας και να συζητήσουμε μαζί ότι απορίες υπάρχουν γύρω από τα ακουστικά βαρηκοΐας. 

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical