Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/Ύπνος: Κάτι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα και τόσο σύνθετο.

Ύπνος: Κάτι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα και τόσο σύνθετο.

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021
Ύπνος: Κάτι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα και τόσο σύνθετο.

Ο ύπνος είναι μία βασική ανάγκη για όλους μας. Άλλοι κοιμόμαστε περισσότερο, άλλοι λιγότερο, ανάλογα και με τον τρόπο που ζούμε και τις απαιτήσεις που έχει η καθημερινότητα μας, το σίγουρο όμως είναι ότι στο τέλος της ημέρας όλοι χρειαζόμαστε τον ύπνο.

 

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο ύπνος είναι κάτι απλό, πόσες φορές όμως έχουμε κοιμηθεί και όταν ξυπνήσαμε νιώθαμε περισσότερη κούραση από την ώρα που ξαπλώσαμε; Η απάντηση είναι ότι αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές σε όλους μας. Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε λίγο περισσότερο το θέμα του ύπνου και να δούμε πως μπορούμε να το δουλέψουμε και να κάνουμε τον ύπνο μας πιο όμορφο και κυρίως πιο ξεκούραστο. 

Αν και ο ύπνος είναι υποκειμενικός, είναι κάποια πραγματάκια που αποδεδειγμένα βοηθάνε ώστε να έχουμε έναν καλύτερο και ξεκούραστο ύπνο. 

1)Κοιμηθείτε και ξυπνήστε καθημερινά την ίδια ώρα. Βάζοντας ένα πρόγραμμα στις ώρες που κοιμόσαστε και αντίστοιχα στις ώρες που ξυπνάτε, το μυαλό σας αλλά και το σώμα σας συνηθίζει κι έτσι καθημερινά φτάνετε εσείς οι ίδιοι να ζητάτε τον ύπνο καθημερινά την ίδια ώρα. 

2)Διαμορφώστε τον χώρο στον οποίο κοιμόσαστε με χρώματα και διακόσμηση που σας βοηθάνε να χαλαρώσετε και που σας προσφέρουν μία ηρεμία. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο χώρος στον οποίο κοιμόμαστε είναι πολύ σημαντικός. Γι' αυτό λοιπόν είναι σημαντικό ο χώρος να είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να σας προδιαθέτει να κοιμηθείτε. 

3)Ακολουθήστε μία συνήθεια λίγο πριν τον ύπνο, για παράδειγμα, μπορείτε να πιείτε ένα ζεστό ρόφημα ή να ακούσετε χαλαρωτική μουσική. Βρείτε τι είναι αυτό που σας βοηθάει να χαλαρώσετε και εφαρμόστε αυτή τη συνήθεια καθημερινά λίγο πριν τον ύπνο. Ο οργανισμός σας θα συνηθίσει σε αυτό και αυτόματα ακολουθώντας αυτή τη συνήθεια ο εγκέφαλος θα παίρνει το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα για ύπνο. 

4)Σημαντική είναι και η θερμοκρασία του χώρου που κοιμόσαστε. Ακόμα και αυτή θα πρέπει να ευνοεί τον ύπνο και όχι να τον σαμποτάρει. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν ο χώρος που κοιμούνται να είναι δροσερός. 

5)Απομακρύνετε τον θόρυβο. Είναι σημαντικό να κοιμόμαστε σε ένα ήσυχο περιβάλλον όμως αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό ειδικά για τον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που ζουν σε μεγάλες πόλεις. Πολλές φορές οι ωτοασπίδες μπορούν να σας βοηθήσουν και να σας εξασφαλίζουν έναν ήσυχο ύπνο. Στην EARMEDICAL θα βρείτε τις ωτοασπίδες SOUNDZ SLEEP οι οποίες χαρίζουν απομόνωση και άνεση στον ύπνο ή σε χαλαρωτικές στιγμές.

Όπως καταλαβαίνουμε ο ύπνος μπορεί να φαίνεται σαν κάτι απλό αλλά δεν είναι. Θέλει προσπάθεια για να γίνει ιδανικός. Για να πετύχουμε λοιπόν έναν πραγματικά ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο, πρέπει να δουλέψουμε κάποια πραγματάκια πρώτα απ' όλα με τον εαυτό μας αλλά μετέπειτα και με το περιβάλλον μας. 

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical