Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ;

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ;

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ;

Είναι γνωστό σε όλους μας πως όταν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα είτε στην υγεία μας, είτε κάτι γενικά που να μας δυσκολεύει στην καθημερινότητα μας, δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε αμέσως και πολλές φορές μάλιστα στο αγνοούμε. Έτσι λοιπόν αφού καθυστερούμε να το αποδεχτούμε, καθυστερούμε και να το αντιμετωπίσουμε, κάτι που είναι λανθασμένο διότι έχουμε διαπιστώσει τις περισσότερες φορές πως ο χρόνος είναι πολύτιμος σε πολλές περιπτώσεις και ίσως αν κάτι το αντιμετωπίζαμε στην ώρα του ίσως να είχαμε και πιο γρήγορα αποτελέσματα. 

Ακριβώς αυτό λοιπόν που αναφέρουμε παραπάνω συμβαίνει και με τη βαρηκοΐα. Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς υπάρχει ένα στερεότυπο γύρω από το θέμα της βαρηκοΐας. Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχουν συνδυάσει τη βαρηκοΐα με τα γηρατιά κάτι που είναι μεγάλο λάθος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βαρηκοΐα δεν έχει ηλικία, καθώς αφορά όλους τους ανθρώπους από τα παιδιά εώς και τους ηλικιωμένους. Η βαρηκοΐα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυξάνεται συνήθως σταδιακά εκτός αν συμβεί κάτι απρόσμενο όπως είναι για παράδειγμα ένα ατύχημα που εξαιτίας του να προκληθεί κάποια αιφνίδια απώλεια ακοής. Και στις δύο περιπτώσεις η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι άμεση γιατί όσο νωρίτερα προλάβουμε κάτι, τόσο περισσότερα μπορούμε να σώσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η απώλεια ακοής είναι το αντίστοιχο με την απώλεια ή τη μείωση της όρασης. Δεν πρέπει να υπάρχει λοιπόν κανένα ταμπού γύρω από τη βαρηκοΐα. 

Μην αναβάλετε άλλο την αντιμετώπιση της βαρηκοΐας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αντιμετωπίσετε άμεσα τη βαρηκοΐα σας. Παρακάτω λοιπόν θα αναφέρουμε μερικούς από αυτούς τους λόγους, που ίσως να σας αλλάξουν το σκεπτικό σας γύρω από τη βαρηκοΐα. 

Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα θα το αντιμετωπίσουμε: Είναι αυτό που αναφέραμε και πιο πάνω που έχει να κάνει με τον χρόνο. Όπως ελέγχουμε όλα τα υπόλοιπα στον οργανισμό μας έτσι θα πρέπει να ελέγχουμε που και που και την ακοή μας, ώστε αν υπάρξει απώλεια ακοής να το καταλάβουμε άμεσα και να το αντιμετωπίσουμε γρήγορα ώστε να έχουμε γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα. 

Μην απομακρύνεστε από αυτούς που αγαπάτε: Δυστυχώς η απώλεια ακοής αν φτάσει σε στάδιο που μας δυσκολεύει να επικοινωνήσουμε τότε πρέπει να υπάρξει άμεσα αντιμετώπιση με κάποια ακουστικά βαρηκοΐας. Είναι κρίμα κάτι σαν τη βαρηκοΐα για το οποίο υπάρχει λύση να το αμελούμε και αυτό να μας κρατάει μακριά από τους ανθρώπους μας. 

Τα ακουστικά βαρηκοΐας σας προστατεύουν:  Όσο αφήνουμε τη βαρηκοΐα να μεγαλώνει χωρίς να κάνουμε τίποτα γι' αυτό τότε αρχίζουν να υπολειτουργούν και άλλα όργανα πάνω μας όπως είναι το μυαλό μας. Πολλοί άνθρωποι αφήνοντας τη βαρηκοΐα να μεγαλώνει και να φτάνει σε στάδιο που να μην τους δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσουν, κλείστηκαν στον εαυτό τους και κάποια στιγμή οδηγήθηκαν στην άνοια. 

Κρατήστε την αυτοπεποίθηση σας και κοινωνικοποιηθείτε ξανά: Φορώντας ακουστικά βαρηκοΐας πολλοί είναι εκείνοι που μας εξομολογήθηκαν πως δεν καταλάβαιναν τι έχαναν. Με την εφαρμογή των ακουστικών ένιωθαν σίγουροι ξανά για τον εαυτό τους, δεν τους κρατούσε τίποτα πίσω στη δουλειά τους, στις βόλτες τους. Έβγαιναν ξανά σε θορυβώδες περιβάλλον με τις παρέες τους και δεν έχαναν κάποιο μέρος από τη συζήτηση. 

Μη χάνετε τον χρόνο σας αν έχετε ακόμη και την παραμικρή αμφιβολία πως κάτι δεν πάει καλά με την ακοή σας , το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι ένας έλεγχος ακοής μόνο αν κριθεί απαραίτητο θα περάσετε στο στάδιο εφαρμογής των ακουστικών βαρηκοϊας. Ο έλεγχος είναι το πρωταρχικό και σημαντικότερο βήμα και έπειτα η αντιμετώπιση σε μία πιθανή απώλεια ακοής. 

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical