Βρίσκεσαι εδώ:Αρχική/Blog/ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021
ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

Τα ακουστικά βαρηκοϊας γνωρίζουμε πως είναι ανθεκτικά αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Το καλοκαίρι όμως θα πρέπει να είμαστε λίγο παραπάνω προσεκτικοί με τα ακουστικά βαρηκοϊας, αφού οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι για τα ακουστικά το καλοκαίρι απ'ότι τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

 

Τα ακουστικά βαρηκοϊας λοιπόν είναι πιο ευάλωτα το καλοκαίρι, αφού εκτίθονται σε υψηλή θερμοκρασία αλλά και σε έντονη υγρασία. Παρ' όλα αυτά όμως υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες για την καλύτερη προστασία των ακουστικών σας το καλοκαίρι. 

1) Μην αφήνετε τα ακουστικά σας στον ήλιο. 

2) Καλό θα είναι να παίρνετε μαζί σας τη θήκη των ακουστικών σας, ώστε όταν δεν τα φοράτε να τα τοποθετείτε στη θήκη για να είναι πιο προστατευμένα, από το νερό, τον ήλιο και την άμμο. Ειδικά όταν βρίσκεστε σε παραλία. 

3) Την ώρα που έρχεστε σε επαφή με νερό για παράδειγμα όταν κολυμπάτε δεν θα πρέπει να φοράτε τα ακουστικά βαρηκοϊας σας. 

4) Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε έναν αφυγραντήρα κατάλληλο για τα ακουστικά βαρηκοϊας, ώστε να τοποθετείτε τα ακουστικά σας εκεί κάθε βράδυ ώστε να απορροφάται η υγρασία και για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τα ακουστικά σας. 

5) Στεγνώστε καλά τα αυτιά σας μετά το μπάνιο ( αυτό δεν ισχύει μόνο για το καλοκαίρι αλλά γενικά οι άνθρωποι που φοράνε ακουστικά βαρηκοϊας μετά το μπάνιο τους θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να στεγνώνουν τα αυτιά τους καλά με μία πετσέτα πριν φορέσουν ξανά τα ακουστικά βαρηκοϊας τους. 

6) Καλό θα ήταν μετά τις διακοπές σας ή προς το τέλος του καλοκαιριού να επισκεφτείτε ένα κέντρο ακοής για να γίνει ένας έλεγχος των ακουστικών σας. 

Για τη σωστή φροντίδα των ακουστικών βαρηκοϊας καλό είναι αν όχι όλα σχέδον όλα από αυτά που αναφέραμε πιο πάνω να τα εφαρμόζουμε όλο τον χρόνο αν θέλουμε τα ακουστικά μας να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Για παράδειγμα η χρήση του αφυγραντήρα καλό είναι να γίνεται όλο τον χρόνο γιατί έτσι απομακρύνεται από τα ακουστικά η υγρασία και το κερί. Επομένως είναι λογικό όταν κάποιος χρησιμοποιεί γενικά αφυγραντήρα στα ακουστικά του και όχι μόνο το καλοκαίρι να πετυχαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ακουστικών του αλλά και καλύτερη λειτουργία καθώς θα αποφεύγει ορισμένα service. Επίσης για όλο το χρόνο ισχύει και το γεγονός ότι κάποιος πριν φορέσει τα ακουστικά του θα πρέπει να στεγνώνει πολύ καλά τα αυτιά, αφού αν δεν το κάνει και φοράει τα ακουστικά βαρηκοϊας του με βρεγμένα αυτιά σύντομα θα δημιουργηθούν προβλήματα στα ακουστικά του από έντονη υγρασία και υπάρχουν και πιθανότητες να κάψει τα ακουστικά ή κάποιο μέρος των ακουστικών του όπως είναι το μεγάφωνο. 

Τα ακουστικά βαρηκοϊας από τη στιγμή που θα τα φορέσετε είναι μέσα στην καθημερινότητα σας και μαθαίνετε να ζείτε με αυτά, παρ'όλο που δεν αλλάζει κάτι στη ζωή σας το μόνο πράγμα που θα ενταχθεί είναι η φροντίδα των ακουστικών για να λειτουργούν σωστά και να σας δίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη καθημερινότητά σας. Στην EARMEDICAL είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε και να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη μέσα από τα ακουστικά βαρηκοϊας. Ακούστε ξανά όλους τους όμορφους ήχους του καλοκαιριού. 

Κλείσε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού και...

άκου ξανά, ζήσε ξανά!

Κλείσε ραντεβού Επικοινώνησε μαζί μας
Κέντρα ακοής EarMedical